Το Σαββατοκύριακο ένα γλυκάκι το θέλουμε, δεν το θέλουμε??
Μια γλυκιά απόλαυση που θα μοιραστούμε με τους φίλους και τους αγαπημένους μας.
Όμως το Σαββατοκύριακο θέλουμε και κάτι ακόμα.
Χρόνο για τον εαυτό μας! Χρόνο για να αφιερώσουμε στην οικογένειά μας, στην παρείτσα μας, σ’ εμάς τους ίδιους.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να μας «φάει» η κουζίνα!
Η σημερινή τούρτα είναι ίσως η πιο εύκολη που έχετε φτιάξει ποτέ!
Γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, είναι εντυπωσιακή και το κυριότερο……. είναι απίστευτα νόστιμη!!
Η τούρτα αυτή είναι αρκετά γνωστή στο εξωτερικό, όπου την συναντάμε με διάφορα ονόματα, ένα από αυτά είναι το Sweet Delight που επέλεξα να κρατήσω.
Η λογική παρασκευής της είναι η εξής:
Μια βάση με digestives ή oreo cookies, μια στρώση με μασκαρπόνε, μία στρώση με κρέμα βανίλια, μία στρώση με κρέμα σοκολάτα, μια επικάλυψη με πλούσια σαντιγί και όλα αυτά πασπαλισμένα με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε, σε λιγότερο από μισή ωρίτσα!!!
Τα υλικά μας:
250 γρ. μπισκότα oreo
90 γρ. βούτυρο
250 γρ. μασκαρπόνε
2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
40 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια (και το αντίστοιχο γάλα)
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα (και το αντίστοιχο γάλα)
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια άρωμα
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
Πάμε να την φτιάξουμε.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα oreo cookies να γίνουν σκόνη. Τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο που έχουμε πριν λιώσει ελαφρά (να μην κάψει).
Στρώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα. Βοηθάμε και με τα δάχτυλά μας να απλωθεί παντού και να καλύψει όλη την βάση της φόρμας.
Ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με το γιαούρτι και 40 γρ. ζάχαρη άχνη. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την βάση μπισκότων στην φόρμα.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια με το γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μείγμα του μασκαρπόνε.
Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα με το γάλα που αναγράφεται πάνω στην συσκευασία και το απλώνουμε πάνω από την κρέμα βανίλιας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια άρωμα και μια κουταλιά άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απ’ όλα.
Τα χτυπήματα όλα καλό είναι να γίνουν με μίξερ χειρός.
Τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Η σοκολάτα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα, για να μπορούμε να την τρίψουμε εύκολα ή με έναν τρίφτη ή χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι.
Αυτό ήταν όλο κι όλο!!!!
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για μερικές ωρίτσες να κρυώσει καλά η τούρτα μας.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα της φόρμας και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε πάντα μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε.
Απολαύστε την!!!
http://syntageskardias.blogspot.gr/